Terug naar Nieuws

De do's & don'ts voor een succesvolle huisbezichtiging: onze tips!

Gepubliceerd op:
De do's & don'ts voor een succesvolle huisbezichtiging: onze tips!

Bij Oosterveld Makelaardij begrijpen we als geen ander hoe cruciaal een huisbezichtiging is in het verkoopproces. Het is hét moment waarop potentiële kopers een eerste indruk krijgen van het huis en beslissen of ze een bod willen uitbrengen. Daarom is het essentieel dat zowel de verkopende partij als de potentiële koper zich bewust is van de juiste aanpak tijdens dit cruciale moment. Hier zijn enkele waardevolle do’s en don’ts om een succesvolle huisbezichtiging te garanderen.

Do’s en don’ts voor de verkopende partij

Do’s

 1. Zorg voor een schoon en opgeruimd huis: Een netjes gepresenteerde woning creëert direct een positieve indruk bij potentiële kopers. Zorg ervoor dat alle kamers opgeruimd zijn en dat het huis fris ruikt.
 2. Creëer een uitnodigende sfeer: Zet gordijnen open, zorg voor voldoende lichtinval en plaats bijvoorbeeld een vers boeket op tafel. Een warme en gastvrije ambiance kan het verschil maken.
 3. Geef huisdieren en hun spullen tijdelijk een ander onderkomen: Niet alle kijkers zijn even dol op huisdieren. Haal daarom hondenmanden, kattenbakken en andere dierenbenodigdheden weg tijdens de bezichtiging.

Don'ts

 1. Ontvang geen potentiële kopers op eigen initiatief: Hoewel het begrijpelijk is dat u graag betrokken wilt zijn bij de bezichtiging van uw huis, kan het ontmoeten van potentiële kopers soms averechts werken. Laat dit over aan uw makelaar, die professioneel en neutraal kan blijven.
 2. Laat geen persoonlijke spullen achter: Het is verleidelijk om uw huis te laten zien zoals het normaal gesproken is ingericht, maar persoonlijke items kunnen afleiden. Berg foto's, persoonlijke verzamelobjecten en andere persoonlijke spullen op.

Uw huis verkopen? Oosterveld Makelaardij is helemaal thuis in de regio!

Do’s en don’ts voor potentiële kopers

Do's

 1. Doe van tevoren onderzoek: Voordat u de bezichtiging ingaat, is het aan te raden om onderzoek te doen naar de woning, de buurt en de mogelijkheden. Dit stelt u in staat om gerichte vragen te stellen en goed geïnformeerd te zijn tijdens de bezichtiging.
 2. Bekijk de financieringsmogelijkheden: Zorg ervoor dat u vooraf weet wat uw financiële mogelijkheden zijn. Dit voorkomt teleurstellingen en stelt u in staat om snel te handelen als u geïnteresseerd bent in de woning.
 3. Denk in mogelijkheden: Kijk tijdens de bezichtiging verder dan eventuele kleine gebreken. Probeer u voor te stellen hoe u de ruimtes zou kunnen benutten en welke mogelijkheden de woning biedt.

Don'ts

 1. Neem geen kinderen mee: Hoewel het begrijpelijk is dat u uw kinderen wilt betrekken bij het keuzeproces van een nieuw huis, kunnen ze afleidend zijn tijdens de bezichtiging.
 2. Zeg de afspraak niet op het laatste moment af: Het afzeggen van een geplande huisbezichtiging op het laatste moment kan erg frustrerend zijn voor zowel de verkoper als de makelaar. Geef het tijdig door als u de afspraak niet kunt nakomen.
 3. Niet voorbereid zijn: Kom goed voorbereid naar de bezichtiging. Stel uw vragen op een respectvolle manier en laat zien dat u serieus geïnteresseerd bent in de woning.
 4. Stel niet te veel vragen voordat u goed heeft gekeken: Het is begrijpelijk dat u veel vragen heeft over een woning, zoals over het energielabel of een bouwtechnische keuring, maar probeer niet alle vragen te stellen voordat u een blik heeft geworpen op de woning. Neem de tijd om de woning te verkennen en laat de verkoper of makelaar u rondleiden.
 5. Wees niet negatief: Het is begrijpelijk dat u tijdens een bezichtiging kritisch wilt zijn en op zoek bent naar mogelijke gebreken, maar het is belangrijk om uw feedback op een constructieve en respectvolle manier te geven. Wees open voor mogelijkheden en focus op de positieve aspecten van de woning.

Klaar om huizen te gaan bezichtigen? Bekijk ons aanbod!

Door deze eenvoudige do’s & don’ts te volgen, kunnen zowel de verkopende partij als potentiële kopers de kans vergroten op een fijne huisbezichtiging. Bij Oosterveld Makelaardij streven we ernaar om elke stap in het verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. We hopen dat deze tips u helpen om uw huisbezichtiging tot een succes te maken!

Wilt u meer informatie over een huisbezichtiging of heeft u een andere vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bekijk ook